Poslední červnová sobota na Tachovsku byla pro odboráře z Plzeňského a Karlovarského kraje jako z pohádky. Slunečným dnem se linula již od ranních hodin vůně grilovaného masa a střelného prachu. Na Střelnici KVZ Tachov probíhala akce pro mladé Kováky pod záštitou Komise mladých OS KOVO ve spolupráci základních organizací OS KOVO Tachovska – Rotarex, Grammer, Eissmann a Panasonic Planá, za podpory OS KOVO a Regionálního pracoviště pro Plzeňský a Karlovarský kraj. Hlavní náplní akce byla soutěž ve střelbě družstev o putovní pohár Tachovského regionu konaná již třetím ročníkem. Pořadatelé neopomenuli ani na ty nejmenší, pro které byl odpoledne připravený zábavný program.

IMG 1380

Úvodní slovo si vzal předseda ZO OS KOVO Rotarex Tachov, kol. Milan Bureš. Účastníky přivítal ve velkém stylu a po organizačních pokynech předal slovo místopřesedovi OS KOVO, Ing. Ivo Kuželovi, který upozornil na chování vlády a chystanou demonstraci OS KOVO v Ostravě. Mikrofon putoval do rukou vedoucího OS KOVO RP Plzeň, kol. Filipu Jandovi. S přání hodné dávky štěstí a přesného míření pro soutěžící uvolnil místo správci střelnice, který provedl soutěžící bezpečnostními pokyny v průběhu střelby. Na konec byl mikrofon předán zástupci za Komisi mladých OS KOVO, kol. Stanislavu Mackovi. V projevu představil činnost Komise mladých a vyzval mladé aktivní odboráře ke členství v Komisi, jelikož místo zástupce pro Plzeňský a Karlovarský kraj po minulém roce zůstalo neobsazené.

Samotná soutěž probíhala pod dozorem zkušených instruktorů. Soutěžilo se v družstvech po třech členech s podmínkou alespoň jednoho mladého odboráře do 35 let. Titul vítěze a putovní pohár získalo družstvo obhajující loňské prvenství ze ZO OS KOVO Panasonic Planá. Na druhém místě se umístilo ZO SKF Chodov a třetí příčku obsadilo družstvo ZO DIOSS Nýřany. Ocaněni bylli I nejlepší střelec a střelkyně v kategorii mladých kováků a odborářů nad 35 let.

Odpolední program zpestřila akční ukázka zásahové jednotky Plzeňského kraje, kdy byl názorně předveden postup zásahu při zadržení pachatele unikajícího ve vozidle. Odpolední čas patřil dětem a zájemcům o střelbu nad rámec soutěže. Po celý čas akce bylo účastníkům k dispozici občerstvení ve formě grill párty a chlazených nápojů, za což obsluze patří náležitý dík.

IMG 1369

Velké díky patří i organizátorům akce a všem, kteří k realizaci akce byli nápomocni.

Stanislav Macek