Dne 26. - 27.4. 2019 se uskutečnil už 11. ročník Setkání mladých kováků z Jižní Moravy. Setkání se uskutečnilo opět v areálu Rekreačního a školícího střediska České pošty v Moravci. Zúčastnilo se přes 40 mladých odborářů OS KOVO. Akci pořádala ZO OS KOVO Andrew Modřice v čele s Michaelem Klossem, dále s velkou pomocí předsedy ZO OS KOVO SEM Drásov Františkem Urbánkem a také s velkým přispěním a podporou RP Brno. Za hosty na setkání přijeli místopředseda Tomáš Valášek, vedoucí RP Brno Jiří Grim, členové Rady KS JMK Alois Kazele a Václav Potužník a také naši vzácní mladí hosté z rakouského ÖGB. Letos se přihlásily tyto týmy ze ZO: SEM Drásov, Minerva Boskovice, Hodonín, Baumüller, ZKL Brno, ČKD Blansko. Opět se soutěžilo o Putovní pohár Jaromíra Endlichera, bývalého místopředsedy OS KOVO.

Počasí jsme si opět objednali a tak jsme mohli soutěžit v těchto týmových disciplínách: nohejbal, Orienťák a plichta (kvíz ze ZP a BOZP) a také novou soutěž Slalom na lyžích, kde si soutěžící museli obout boty a běžky a museli zdolat překážkovou dráhu. Velmi nás tato disciplína pobavila a věřím, že i všechny zúčastněné. Dále se soutěžilo v disciplínách pro jednotlivce a to Hod holínkou, Hod na koš a Střelba za vzduchovky. Po večeři proběhla diskuse se zástupci ze ZO a s kolegy z Rakouska. Diskusi moderoval Michael Kloss a Tomáš Valášek. Dozvěděli jsme se, jak to probíhá u mladých odborářů v Rakousku. Druhý den se bojovalo o první místo, které nakonec na svoji stranu strhl tým ze SEM Drásov a tím pádem získal putovní pohár.
Tímto bych chtěl vítězům pogratulovat a popřát mnoho dalších úspěchů. Zároveň poděkovat všem, co přijeli na Setkání mladých kováků z JMK a také z Rakouska, co soutěžili za všech sil a prohloubili si znalosti ze ZP, BOZP a života OS KOVO. Dále chci poděkovat mému týmu organizátorů a především RP Brno, bez kterých bychom nemohli akci uskutečnit. V poslední řadě bych Vás opět pozval na další ročník příští rok a doufám, že se sejdeme ve stejném, ne-li větším počtu mladých odborářů OS KOVO z Jižní Moravy.

Michael Kloss
místopředseda ZO OS KOVO Andrew
místopředseda Komise mladých OS KOVO