Letošní rok začali mladí kováci zasedáním v Olomouckém kraji.

Hostitelem byla firma Brazzale Moravia a.s., Tři Dvory, ve které proběhla exkurze a celou akci zaštitovali kolegové z místní ZO ORRERO, kterým patří velké díky.

Samotné zasedání se odehrávalo v zázemí penzionu Pavlík v Medlově.

Komise mladých do svých řad přivítala 2 nové členy, kterými jsou Kamil Diviak z Odbory Bosch a Miriam Krišová ze ZO Vítkovice Ocelárna a válcovny. Dalšími účastníky byli hosté – potencionální budoucí členové KM z Moravskoslezského a Plzeňského kraje. Je nutné podotknout, že stále hledáme zástupce do KM OS KOVO za Liberecký, Jihočeský, Ústecký,

Jihomoravský, Pardubický, Středočeský a Zlínský kraj. Pokud víte o nadějných mladých odborářích do 35 let, neváhejte nás kontaktovat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Dále si mladí vyměnili informace ze svých domovských ZO a regionů a naplánovali si akce mladých na rok 2023.

Hlavním tématem zasedání byl ale chystaný protestní mítink „NE 68“ v Praze 29.3. před Úřadem vlády ČR, kde se všichni mladí zúčastní, a proto také na podporu mítinku natočili krátká videa, která jsou ke shlédnutí na webu či facebooku mladých kováků. Přijďte nás podpořit!

Jiří Urban